Teppanala MTB XCO
TEPPANALA MTB XCO LA 20.5.2017

Nousua reitillä on korkeussuunnassa yhteensä 40m kierrosta kohti. Kauniilla ja kuivilla keleillä rata on miellyttävän siisti ajaa, mutta pitkien sateiden jälkeen suo-osuudella voi päästä uinnin ja mutapainin makuun. Eli "tule, koe ja nauti!" pätee tässäkin tapahtumassa.


Tainionkosken Tähden metsäosasto järjestää kaikille avoimen ja lisenssivapaan maastopyöräilykilpailun XC-luontopolulla Imatran Teppanalassa. Kilpailun lähtö- ja maalialue sekä kilpailukeskus sijaitsee Suistamonkadun ja Sakkolankujan (eivät näy kaikissa karttaohjelmissa nimillä) risteyksessä tai sen läheisyydessä. Paikoitustiedot alempana.


OSALLISTUMINEN ON SALLITTUA VAIN OMALLA VASTUULLA! HYVIN PÄÄSSÄ ISTUVAN JA PÄÄSSÄ PYSYVÄN KYPÄRÄN KÄYTTÖ ON PAKOLLISTA! Sallittu pyöräkalusto:
 
Kilpailuun saa osallistua kaikilla muilla paitsi sähkö- tai polttomoottoriavusteisilla pyörillä. Parhaiten radalle soveltuvat XC-maastopyörät ja fatbiket!


Paikoitus:

Suistamonkadun reunaan tai Disa´s Fishin parkkipaikka, Kartiokuusenkatu 1 Karhusuon- ja Ensontien risteyksessä (Karhusuontietä 1km kilpailukeskukselle).

Ilmoittautuminen:

Kilpailumaksu on huhtikuun loppuun mennessä ilmoittautuneilta 10€ ja sen jälkeen 20€.
Kaikki maksut maksetaan käteisellä kilpailutoimistoon vasta paikanpäälle tullessa. Emme siis peri maksua, jos osallistumisesi syystä tai toisesta peruuntuu. Joten rohkeasti ilmoittautumaan! 
 
Oikaisumahdollisuus hevosenkengässä:
 
2030m lähdöstä on mahdollista säästää muutaman sekunnin, jos viitsii kantaa pyörää reittivaihtoehdon tukkien yli. Ajamallakin voi yrittää oikaisua... ensimmäisestä tukista vielä menee, mutta useimmilla jo toinen teettää vaikeuksia.
 
 
Parhaat kuvauspaikat:


500m lähdöstä jyrkimmän nousun päällä ja 2000m:n kohdalla suolla, jos on sadekausi nostanut pintavesiä.


 

 

Sarjat, matkat, aikataulu ja ilmoittautuneet:

Kierroksella ohitetut kilpailijat ajavat sen kierroksen loppuun, jolla heidät ylösajettiin. Sen jälkeen heidät liputetaan radalta pois. Tuloksiin merkitään -1, -2, -3 kierrosta jne. sekä aika tai pelkkä aika, jos on tullut voittajan kanssa maaliin ilman ylösajoa. Eli kilpailu ei mene kellään pitkäksi, vaikka radan raskaus yllättäisikin. Rauhallisella vauhdilla rata sopii aloittelijoillekin!

 

M/N12  2 x 2,25km = 4,5km  lähtö klo 12.00 (pojat ja tytöt samassa sarjassa)


50.   Eino Miikki, TaiTä

52.   Anna Kullberg, IU
53.   Martin Kullberg, IU
54.   Kasperi Nieminen, IUN yleinen 5 x 2,25km = 11,3km lähtö klo 13.00

 
M yleinen 5 x 2,25km = 11,3km lähtö klo 13.00 (naisten kanssa samassa lähdössä, mutta eri sarjassa)

2.    Matti Hyypöläinen, TaiTä
3.    Antti Kuisma, TaiTä
4.    Mikko Silvennoinen, Intersport Imatra
5.    Markus Hämäläinen, Intersport Imatra
6.    Petrus Arponen, TaiTä
7.    Timo Kiander, Uinti Imatra Triathlon
8.    Pekka Nieminen, IU
9.    Iiro Sairanen, IU


 
 
Reitti:


Reitti suunnistuskartalla:


Reittivideo:


Huoltoalue:
Ulkopuolinen huolto on sallittua vain yhdellä huoltoalueella. Sama alue mahdollistaa huollon kahdessa eri kohdassa reittiä: 200m ja 1200m lähdöstä.


Palkinnot:


M/N12 sarjan kolme parasta saavat kaiverretun plakaatin ja tavarapalkinnot. Ykköselle on jo hommattu kaatumisen melko hyvin kestävä Garmin Dakota 20 -stemmikartta. Kaikkien lasten sarjan osallistujien suut pyrimme saamaan makeaksi tms.


Naisten ja miesten sarjojen kolmelle parhaalle annamme plakaatit valkoisten kirjekuorien lisäksi sekä tasa-arvoisesti (olitpa nainen tai mies) extrapalkinnot koko klo 13.00 lähdön kolmelle parhaalle: 1. Mc Culloch CS 410 Elite moottorisaha (349€/made in Sweden), 2. Maastopyöräilyreppu selkäpanssarilla (Camel Kudu 18/ 99€) ja 3. Fiskars halkomakirves X25 + teroitin (64€)Katsastus:

perjantai 9. lokakuuta 2015


Jaakko katsasti XC-ratamme

Jaakko Hänninen suoritti katsastuksen Tainionkosken Tähden suunnittelemalle XC-radalle. Rata suunniteltiin heti heinäkuun 2015 Liedon XCO SM-kisojen jälkeen, kun totesimme ajanmukaisen harjoitteluradan olevan tarpeen meilläkin. Rataa olemme tahkonneet junnujen ja aikuisten kanssa kesästä lähtien kiitettävästi. Olemme tykästyneet siihen.

Jaakko laittoi leiman paperiin, mutta korjauskehotuksena tuli ohituspaikkojen lisääminen. Muuten rata on hyvä ja matkan puolesta junioreille passeli (2,25km). Lisenssivapaisiin kisoihin käy myös aikuisille. Kallistusten mataluuteen Jaakko ei puuttunut, koska kuuli jo ennakkoon korotusten olevan työn alla. Nyt kallistukset ovat vasta merkitty matalalla kivituhkahiekkasekoitekerroksella. Ainut tekohyppyrikin on ihan hyvä, sillä aloittelijat pääsevät siitä turvallisesti läpiajamalla. Toisaalta ponnistaen ja kovalla vauhdilla saa hyvänkin loikan aikaiseksi.

Rata on katsastettu syksyllä 2015 ja korjauskehotukset hoidettu. Reitillä on nyt metsäkoneiden uuden iskun jäljiltä vuoden 2016 kisaakin huomattavasti enemmän hyviä ohituspaikkoja! Rata on yllättävän raskas aikuisillekin, joten siksi kierroksia on vain viisi yleisissä sarjoissa.


Lisää tietoa tulee tällekin sivulle sikäli kun asiat tarkentuvat... 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti